2010. március 24., szerda

Siker

Ezúton szeretném mindenkivel tudatni életem egyik legnagyobb sikerét. Aranyat kaptunk, ami hihetetlen dolog, és nem is igazán tudom még felfogni.
Nagyon köszönöm mindenki támogatását, és külön a lányoknak a fantasztikus helytállást.



Készült videó is, majd azzal is szeretnék "dicsekedni", mert megérdemlik.

2010. március 23., kedd

Nagy feladatok előtt

Végre eljött a jó idő, a három férfi meghozta a zsákjában, köszönet érte, és mindenkinek boldog névnapot, így utólag is :)

Áttértünk a következő modulra, kisebb-nagyobb megállásokkal igyekszünk előre. Van egy jó közös lukasórás időpontunk, amikor továbbképezzük magunkat (egymást). Ezek nagyon vicces összejövetelek, olyanok vagyunk, mint a kisgyerekek.
TC04, hát igen..., sok ötlet, kevés idő, de mit is beszélek, hiszen mi pedagógusok minden délután ráérünk, hiszen egy tanár csak délelőtt elfoglalt, reggel 8-tól , rossz esetben is csak délután 2-ig :)

Tehát a Moodle: Mindenki olyan jó ötletekkel állt elő a saját feladatában, sokat lehet belőlük meríteni, remélem nem zavar senkit, ha ötleteket kölcsönzök. Zenével kapcsolatban csak ketten készítünk Moodle-t, és teljesen más témával kapcsolatban. Megnéztem Uher Bertalanét, és nagyon érdekesnek találtam.

A Tenegenes feladatok mellett természetesen egyéb kihívások is akadnak, ilyen az Éneklő Ifjúság, ami holnap lesz itt Pécsett, és életemben először veszek részt ezen a minősítésen. Be kell vallanom, izgulok, nem is kicsit, de ez nagyon jó bemelegítés a Helikonra, ami április végén lesz Keszthelyen. Még szerencse, hogy addig még kétszer elő tudjuk adni a versenyprogramot, hiszen nagyon fontos a gyakorlás, és a szereplési drukk. Sajnos utoljára csak karácsonykor énekeltünk ilyen nagy műsort, és nincsenek hozzászokva az ilyen nyomáshoz. (Azért, persze nem árultam el nekik, hogy én is mindig izgulok egy külföldi versenyen, a fellépések előtt, pedig így van.)

Nagyon büszke vagyok rájuk, és ezúton is köszönöm a kollégáknak, akik elengedték a lányokat az óráikról, hogy minél fényesebb legyen az a Minősítő Oklevél.

Köszönöm, köszönöm, köszönöm :)


2010. március 6., szombat

Újra itt!

Újra idetévedtem, bár elég sok időnek kellett eltelnie. Kicsit hanyagoltam a feladatokat, de azért már én is elkészítettem, amit el kellett. Néha adódtak kisebb problémáim a feladatokkal, de azért mindegyikkel készen vagyok a harmadik modulból.
Talán a legnagyobb dolgom a zene hozzácsatolásával volt a ppt-s prezentációmhoz, mert elég sok zenét raktam be a prezentációmba, ezáltal egy kicsit nagy lett a mérete, és elég nehezen tudtam felrakni a hálóra. aztán leszedtük, mert máshol nem volt hallható, mert nem követtem pontosan az utasításokat, így egy kicsit későbbre került az elkészítésem dátuma, de most már legalább tudom, hogyan kell, így ha még egy ünnepi műsorhoz kell készítenem PowerPoint-ot, akkor már gyerekjáték lesz a zene beillesztése, és nem okoz problémát a kivetítés, hogy kis ablakban megjelenik a Cd kezelő, ami által kisebbek a képek.
Egy hétig nyomtam az ágyat is, ezért nem is nagyon foglalkoztam semmivel, csak a pihenéssel.
Valahogy így éreztem magamat egész héten :(, szenvedés volt.
Hétfőn már megyek, és újult erővel nekikezdek a feladataimnak.